Afgelopen maand zijn 9 pleegouders vanuit de Gezinsvoogdij Instelling (GVI) getrained door het LVB Kenniscentrum. Het doel van deze training is opvoedingsondersteuning voor pleegouders van jongeren die functioneren op het niveau van een Licht Verstandelijke Beperking. De pleegouders waren enorm enthousiast en betrokken. Gedurende drie dagdelen zijn de volgende thema’s aan bod gekomen:

  • Wat is een Licht Verstandelijke Beperking (LVB) en wat betekend dat?
  • Communicatie tips bij een LVB
  • Impact voor zowel kind als ouder van een pleeggezin plaatsing.
  • Tips en tricks voor de rol als (pleeg)ouder in het leven van hun kind.

Deze pleegoudertraining is onderdeel van het project Verbeteren toekomstperspectief LVB Jongeren in Curaçao”. Met dit project worden trainingen aangeboden aan ouders, pleegouders, hulpverleners en jongeren. Dit project is financieel mogelijk gemaakt door Samenwerkende fondsen voor het Caribisch deel van het Koninkrijk.