Project Roefeldag 2016

Op 3 juni 2016 werd voor de 10de keer de Roefeldag georganiseerd door de Federatie Antilliaanse Jeugdzorg (FAJ) in samenwerking met Fundashon Negoshi Pikiña (FNP) en Fundashon Desaroyo i Progreso (FDiP). De volgende zes scholen namen deel aan dit project: Prinses Margriet School, Pedro Luis Brion School, Skol Myrna Dovale, Sta. Rosa de Lima School, St. Paulus College en Dr. Albert Schweitzer College. In totaal waren het er 125 kinderen die meededen. Mede door de steun van Rotary Willemstad lukte het dat in totaal 37 bedrijven / instituten en hebben toegelaten dat de kinderen een blik achter de schermen konden werpen en tevens actief te roefelen.

Op de Roefeldag zelf, altijd op een vrijdagmiddag, kon elk groepje van 4 kinderen met een begeleider, volgens een, door de FAJ, gemaakt schema 2 roefelplekken (bedrijven /instellingen) bezoeken. De deelnemers zien dit project als een interessante en educatieve gelegenheid om kinderen in een vroeg stadium kennis te laten maken met de werkzaamheden die plaatsvinden in de diverse bedrijven. De kinderen en begeleiders genoten met volle teugen. Zelfs de bedrijven waren enthousiast, vooral door de vragen en reacties van de kinderen.